تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول - تلفن : 88670088 - 021
درمان نوین آرتروز گردن و کمرجراحی بسته دیسک کمردرمان نوین آرتروز زانو
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب آموزشی / داروی ملوکسیکام چیست ؟

داروی ملوکسیکام چیست ؟

ملوکسیکام (Meloxicam) دارویی است که برای درمان درد و التهاب استفاده میشود.

آنچه در این مطلب میخوانید

ملوکسیکام برای افرادی تجویز میشود که دچار مشکلاتی مانند تورم و درد ناشی از التهاب و آرتروز روماتیسمی، آرتروز استخوانی و التهاب های مفصلی و دردهای ناشی از آسیب بافتی هستند.
ملوکسیکام داروی ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) است که با مهار آنزیمهای مسبب تولید پروستاگلاندین (ترکیباتی که در التهاب نقش دارند به خصوص التهاب مفصل) تاثیر میگذارد.
با کاهش میزان پروستاگلاندین التهاب و سایر علائم کاهش می یابد.
سازمان نظارت بر غذا و داروی امریکا ( FDA ) در سال ۲۰۰۰ مصرف این دارو را تایید کرده است.

هشدارهای لازم در مورد ملوکسیکام

اینستاگرام دکتر علی نقره کار

احتمال ایجاد زخم معده یا خونریزی دستگاه گوارش با موارد زیر افزایش می یابد:

برخی افراد ممکن است علائم هشدار دهنده خونریزی معده مانند سوزش و درد معده، انسداد مدفوع یا استفراغ را تجربه کنند. اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید با پزشک خود تماس بگیرید.
این امکان وجود دارد که با مصرف طولانی مدت داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی از جمله ملوکسیکام، آسیب کبد ادامه پیدا کند. علائم هشدار دهنده آسیب دیدن کبد عبارتند از حالت تهوع، استفراغ، خستگی، کاهش اشتها، خارش، زردی (زردی پوست یا سفیدی چشمها) و تیرگی رنگ ادرار.
این داروها ممکن است منجر به احتباس مایعات و تورم شوند که این وضعیت میتواند منجر به نارسایی قلبی شود.
مصرف طولانی مدت و بدون تجویز پزشک ملوکسیکام با خطر افزایش سکته قلبی، سکته مغزی و بالا رفتن فشار خون همراه است. مصرف طولانی مدت آن این خطرات را افزایش می دهد.
یکی از مزایای انجام اقدامات اینترونشنال درد، کاهش درد بیمار با تزریقهای خاصی با کمک تصویربرداری است که بیمار را از مصرف بیش از حد داروهای مسکن بی نیاز می کند.

برای مطالعه بیشتر بخوانید : ۷ قدم کنترل آرتروز مفاصل میان مهره ای

برای اطمینان از سلامت و ایمنی در مدت مصرف این داروها در صورتی که هر یک از موارد زیر را دارید به پزشک بگویید:

پیش از مصرف سایر داروهای مسکن، آلرژی یا سرما خوردگی باید با پزشک صحبت کنید چرا که داروهای مشابه ملوکسیکام در بسیاری از ترکیبات دارویی وجود دارد.

اگر ملوکسیکام مصرف میکنید به دقت راهنمای مصرف دارو یا محصولات دیگری را که مصرف میکنید مطالعه کنید و ببینید آیا حاوی داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند آسپیرین، ایبوپروفن، ناپروکسن یا کتوپروفن هستند یا نه. مصرف بیش از اندازه داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی میتواند به عوارض جانبی جدی مانند زخم معده، خونریزی دستگاه گوارش و مشکلات قلبی عروقی منتهی شود.

ملوکسیکام در بارداری

به زنان باردار توصیه میشود از مصرف ملوکسیکام به ویژه در اواخر بارداری پرهیز نمایند مگر این که دکتر تشخیص داده باشد که خطرات آن بر فواید آن برتری دارد.
در صورتی که باردار هستید یا قصد بارداری دارید و ملوکسیکام میخواهید مصرف کنید ابتدا با پزشک صحبت کنید چرا که ممکن است ملوکسیکام بارداری را به خطر انداخته و به کودک در حال رشد در رحم، صدمه بزند.
هنوز مشخص نیست آیا این دارو از طریق شیر مادر به کودک منتقل میشود یا خیر. بنابراین باید از مصرف این دارو در دوران شیردهی پرهیز شود.
هرگز به کودکان زیر دو سال بدون تجویز پزشک، ملوکسیکام ندهید.

ملوکسیکام برای حیوانات

ملوکسیکام ممکن است برای سگ و گربه برای کنترل درد و التهاب، تجویز شود. ملوکسیکام علاوه بر درد آرتروز ممکن است برای درد عمل جراحی، درمانهای دندانپزشکی، سرطان یا جراحات برای سگها تجویز شود.
به علت بالاتر بودن خطر عوارض جانبی ملوکسیکام در گربه ها، مصرف آن برای گربه ها محدود بوده و معمولا تنها به صورت یک دوز تکی تجویز میشود.
عوارض این دارو ممکن است به صورت کاهش اشتها، استفراغ، اسهال، خونریزی و زخم معده بروز نماید.

عوارض جانبی ملوکسیکام

بیمارانی که ملوکسیکام مصرف میکنند ممکن است انواع عوارض جانبی از جمله این مشکلات کم خطرتر را تجربه نمایند:

اگر متوجه هر یک از علائم آنافیلاکسی شدید (واکنش آلرژی شدید و خطرناک) مانند کهیر، تنگی نفس، تورم صورت، لبها، زبان یا گلو فورا با اورژانس تماس بگیرید.
در صورتی که هر یک از مشکلات زیر را تجربه میکنید، مصرف ملوکسیکام را متوقف کرده و با پزشک تماس بگیرید:

مشکلات جدی دیگری نیز که در فهرست بالا قرار ندارد، ممکن است رخ دهد.
فهرست کاملی از تمامی داروهایی که مصرف میکنید از جمله داروهای تجویزی و داروهای بدون نسخه، مکملها، ویتامینها و گیاهان دارویی را بنویسید و به پزشک بدهید.

ملوکسیکام ممکن است به واسطه کاهش دفع دارو از کلیه، لیتیوم خون را افزایش دهد. این وضعیت میتواند به مسمومیت لیتیوم منجر شود.
ملوکسیکام ممکن است کارایی داروهای کاهش فشار خون را کم کند.
اگر داروی ملوکسیکام را با متوترکسات یا آمینوگلیکوزیدهایی مانند جنتامایسین مصرف میکنید، متوترکسات یا آمینوگلیکوزید خون ممکن است بالا رفته و عوارض مرتبط با افزایش متوترکسات یا آمینوگلیکوزید را تجربه نمایید.
ملوکسیکام تاثیر منفی سیکلوسپورین بر عملکرد کلیه را تشدید میکند در حالی که تاثیر دیورتیکهای فوروزماید و تیازید را کمتر میکند.

به علاوه در صورتی که داروهای رقیق کننده خون مانند آسپیرین، وارفارین یا کلوپیدوگرل مصرف میکنید باید از مصرف ملوکسیکام پرهیز کنید چرا که این دارو نیز خون را رقیق می نماید. مقدار زیاد داروهای رقیق کننده خون در بدن میتواند به خونریزی منجر شود.

همچنین مصرف داروهای کورتیکواستروئید مانند پردنیزون نیز خطر خونریزی را افزایش میدهد.
افرادی که سابقه حمله آسم، کهیر یا سایر واکنشهای آلرژی در مصرف آسپیری یا سایر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی دارند باید از مصرف ملوکسیکام خودداری نمایند.
اگر همراه با ملوکسیکام، آسپیرین مصرف میکنید ممکن است احتمال ایجاد زخمهای گوارشی بیشتر شود و ملوکسیکام کارایی آسپیرین را کاهش میدهد.
در حال مصرف ملوکسیکام یا سایز داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی خطر زخم معده در صورت مصرف نوشیدنیهای الکلی بیش از سه لیوان در روز افزایش می یابد.
در صورتی که کلستیرامین، کولستیپول یا کولسولام مصرف میکنید ممکن است ملوکسیکام به خوبی عمل نکند چرا که این داروها مانع جذب از روده میشوند.
در آخر ملوکسیکام حاوی سوربیتول است و در صورتی که همراه با پولیسترین سولفونات دارای سوربیتول مصرف شود ممکن است منجر به نکروز مرگبار روده گردد.

بنابراین بسیار مهم است که این دارو را با کی اگزالاتها مصرف نکنید.

ملوکسیکام و الکل

از مصرف الکل در دوره مصرف ملوکسیکام پرهیز کنید چرا که احتمال خونریزی معده را افزایش میدهد.

دوز ملوکسیکام

به طور کلی دوز روزانه ملوکسیکام ۷.۵ میلی گرم توصیه میشود. ممکن است پزشک بسته به شرایط دوز آن را تا ۱۵ میلی گرم افزایش دهد. باید ملوکسیکام را دقیقا طبق دستور مصرف کنید و تا حد امکان در کمترین دوز و کوتاهترین زمان ممکن آن را مصرف کنید.
ملوکسیکام را با یک لیوان آب بخورید. قرص را به طور کامل ببلعید. توجه داشته باشید نباید قرص ملوکسیکام را بجوید یا آن را در دهان حل کنید.
ملوکسیکام را میتوانید همراه غذا یا به تنهایی مصرف کنید. مصرف آن با غذا به پیشگیری از آشفتگی معده کمک میکند.

همچنین حداقل سی دقیقه پس از مصرف ملوکسیکام دراز نکشید تا از ناراحتی های معده جلوگیری شود.

مصرف بیش از حد ملوکسیکام

باید این دارو و داروهای دیگر را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف کنید. اگر احساس میکنید مقدار داروی مصرفی تان بیش از اندازه بوده است فورا با اورژانس تماس بگیرید. علائم مصرف بیش از حد ملوکسیکام ممکن است شامل علائم شبیه آسم، حالت تهوع، استفراغ، التهاب معده و احساس سوزش یا درد بالای شکم باشد.

فراموش کردن یک نوبت دارو

در صورتی که مصرف یک نوبت دارو را فراموش کردید، به محض این که به یاد آوردید، آن را مصرف کنید. اگر تا روز بعد نوبت فراموش کرده را به یاد نیاوردید، آن را جبران نکنید بلکه از این به بعد طبق دستور مصرف آن را ادامه دهید. هرگز یک دوز دارو را به خاطر فراموش کردن نوبت قبلی، دو برابر نکنید.

در صورتی که به تشخیص پزشک برای رفع تنگی کانال نخاعی ، مجبور به انجام عمل جراحی هستید، بهتر است در صورت امکان اقدام به جراحی باز ننموده و کلینیک جراحی دیسک کمری را بیابید که از روشهای کمتر تهاجمی برای این کار استفاده می کنند. کمتر تهاجمی بودن جراحی لیزری برای رفع فشار از روی دیسک باعث می شود؛ دوره بازیابی و ریکاوری پس از عمل جراحی به میزان قابل ملاحظه ای کمتر شود و همچنین خطرات و عوارض پس از انجام عمل جراحی هم کاهش پیدا کند.


آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :وجیهه ندری [ 1402-09-10 ]
ممنون از نکات خوبی که در باره ملوکسیکام گفتید خواستم بپرسم میشه فقط در مواقع درد ازاین دارو استفاده کرد چون من سال گذشته عمل روده داشتم و۲۰سانتی از روده ام را برداشتن

بهنو فاسمی [ 1402-07-14 ]
تشکر از حمایت شما بزرگوار راهنمای خوب شما من رفتم دکتر گفت تنگی کانال نخای داری موندم عمل کنم یانه اماآقای دکتر گفتن عمل نکنی فلج میشه میشه راهنمای کنید ممنوع از شما

معصومه فاتحی [ 1402-07-14 ]
سلام بی نهایت از اطلاعات بسیار مفیدوباارزش در رابطه بابیماری وقرص ملوکسیکام سپاسگزاریم ،همیشه سلامت وموفق باشید.

نیلوفر [ 1402-07-01 ]
ممنون از اطلاعاتی که در مورد ملوکسیکام دادید دقیقا ۱۰ روز میشه که تمام عوارض این قرص را پیدا کرده ام ،کاش قبل از خوردن این دارو با عوارضش آشنا بودم

سردار ذبیحی [ 1402-05-04 ]
با تشکر از اطلاعات خوب و ارزنده شما سپاسگزارم

اشرف زارع [ 1402-05-02 ]
ممنون از راهنمایی شما

مجید ابره دری [ 1402-04-23 ]
ممنون راهنمایی بسیارخوبی بود .تشکر

محمد خدادوست [ 1402-04-07 ]
ممنون از راهنمایی های لازم درباره قرص ملوکسیکام

فرزادحیدریان [ 1402-03-19 ]
با سلام ممنون از اینکه در مورد این موضوع کاملا توضیح دادید.با تشکر

فرزاد مرادی [ 1402-03-09 ]
سلام دیسک کمر عمل کردم حالا ۸ساله پای چپم سر میشه گرفتگی کمر رخ میدهد دکتر رفتم چند جلسه قرص برام تجویز میکنه ولی فایده ندارد

ابوالقاسم بحرودی [ 1402-02-06 ]
سلام از لطف شما سپاسگزارم بابت اطلاعات مفیدی که در اختيار علاقمندان قرار دادید. ا

پریسانوروزی [ 1402-02-05 ]
ممنون ازاطلاعاتی که دادیدبسیار سپاسگزارم خیلی عالی بود

رضا داودی [ 1402-01-30 ]
مطلب بسیار مفیدی ارائه کردید.سپاسگزارم

ع م [ 1402-01-29 ]
سلام .ازراهنمایی های مفیدتون بسیارمتشکرم.

مریم خزایی [ 1402-01-21 ]
سلام ممنون از اطلاعات خوبی که در اختیار بازدید کنندگان قرار می دهید بسیار مفید فایده بود.موفق باشیند

نرگس [ 1402-01-20 ]
سلام قرص ملوکسیکام بهتره یا کارتیژن فروت؟

علی رحمانی [ 1402-01-18 ]
تشکر فراوان از توضیحات مفید شما بهروز باشید

محمد ادبی [ 1401-12-21 ]
درود ازاطلاعاتی که دادید ممنونم

ناصر امیریان [ 1401-12-19 ]
سلام تشکر از مطالب بسیار عالی ومفیدشما

مجید خواجه [ 1401-11-01 ]
با سلام و احترام، بابت اطلاعات مفیدی که ارائه دادین، متشکرم.

سوسن کاشانی [ 1401-10-25 ]
ممنون از توضیحات کامل وپاسخگویی شما

معصومه مهرابادی [ 1401-10-25 ]
سلام و سپاسگذارم از اینکه اطلاعات کافی رو در اختیارم گذاشتین ممنونم

خلیل احمدی [ 1401-10-11 ]
بی نهایت ازتوضیحات واطلاعات خوبتان سپاسگزارم خیلی عوارصها نمیدونستیم ممنون ازراهنماییهاتون براتون آرزوی سلامتی دارم

ازاده [ 1401-09-21 ]
الاسلام ازبیان اطلاعات ارزشمندشمابسیارمتشکرم عالی بود

زهرا دهحقی [ 1401-09-04 ]
ممنون خیلی خوب بود

خانم ایوبی [ 1401-09-02 ]
سلام بسیار مطالب مفیدی بود باتشکر

فاطمه شخصی [ 1401-08-21 ]
سلام ممنون ازاطلاعاتی که دراختیارماگذاشتید

حسن احمدیان [ 1401-08-12 ]
باتشکر فراوان از شما دکتر فهیم ودانا که بهترین و جامعترین توضیحات در مورد این دارو اراه کردین

پریسا صادقی [ 1401-07-03 ]
از. توضیحات کاملی که راجب به این دارو دادید. سپاسگزارم. موفق باشید

صدیقه صادقی [ 1401-06-20 ]
تشکر از اطلاعات خوب شما بسیار جامع و کامل بود

اکبرزاده [ 1401-06-05 ]
با تشکر از مطالب مفیدتوندر مورد عوارض داروی ملوکسیکام کاش در مورد جراحی غیر تهاجمی لیزری صحبت می کردید که واقعا اگر موثر هست از خوردن انواع مسکن ها راحت شویم

فرشته حاجی خانی [ 1401-06-03 ]
ممنون از زحمتتون و اطلاعاتی که در اختیار گذاشتید

نصرت اله شاه بختی [ 1401-05-19 ]
سلام خیلی مفید بود.ولی سپاس

فرزانه فرزانه [ 1401-05-09 ]
با سلام میشه فقط موقع درد مصرف کرد؟

رضا [ 1401-05-07 ]
سلام.ببخشید اسهال شدید میتونه از عوارض این دارو باشه.ممنون از راهنماییتون

احمد اسماعیل زاده [ 1401-05-03 ]
سلام خوبی دکتر استخوان ها دردمیکنن 70سالم هست

احمد اسماعیل زاده [ 1401-05-03 ]
سلام خوبی دکتر استخوان ها دردمیکنن 70سالم هست

فاطمه رفیعی مجومرد [ 1401-04-06 ]
یک هفته است که داروی ملوکسیکام ۱۵ مخورم وکف پاهام خیلی خیلی می سوزه وسابقه هیچ بیماری هم ندارم ایا ممکن هه به خاطر مصرف این دارو باشد ممنون

داود شیخ سلیمانی [ 1401-04-03 ]
متالب مفید و کاربردی بود ،بسیار سپاسگزارم

اکرم رختیانی [ 1400-12-07 ]
بسیارسپاسگزارم ازاطلاعاتی که درموردملوکسیکام دراختیارماگذاشتین، بسیاراستفاده کردم وممنونم، سلامت وپایدارباشید

مهری کولیوند [ 1400-11-15 ]
سلام من دو بار دکتر برام تجویز کرده بخاطر آسیب مینیسک زانو خیلی خوب بوده برام وهیچ عوارضی هم برام نداشته با تشکر

شوکت محمودی [ 1400-06-25 ]
سلام خیلی سپاسگزارم از اطلاعات مفید و تجربیات ارزنده شماکه به اشتراک گذاشتین انشا سلامت وپیروز باشین

طاهره موسوی [ 1400-05-26 ]
سلام، از اطلاعاتی که دادین بسیار سپاسگذارم .موفق و پیروز و سلامت باشین.

محسن جهان آرا [ 1400-03-25 ]
سپاس وتشکر از توضیحات جامع وکامل شما در خصوص داروی ملوکسیکام

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
عوامل مرتبط با دردهای عصبی یا نوروپاتیکعوامل مرتبط با دردهای عصبی یا نوروپاتیک

درد نوروپاتیک، دردی پیچیده و مزمن است که معمولاً با آسیب بافت عصبی همراهی دارد. علت درد نوروپاتیک میتواند آسیب دیدن خود رشته های عصبی و عدم کارکرد درست آنها باشد ... ادامه مطلب

چه عواملی می توانند باعث دردهای مفصلی شوند؟چه عواملی می توانند باعث دردهای مفصلی شوند؟

عوامل زیادی در بروز دردهای مفصلی دخیل هستند. برای بهبود درد مفاصل ابتدا عامل درد مفصل شناسایی شده و سپس برای درمان آن اقدام می‌ شود. ... ادامه مطلب

کنترل دردهای سرطانی با نورولیز اعصابکنترل دردهای سرطانی با نورولیز اعصاب

انسداد نورولیتیک نوعی بلاک عصبی است که در آن نوعی آسیب عمدی با استفاده از مواد شیمیایی یا حالتهای فیزیکی مانند گرما یا سرما ایجاد می کنند. ... ادامه مطلب

دکتر علی نقره کار - فوق تخصص درد

دکتر علی نقـره کار فلوشيپ فوق تخصصي درد از دانشگاه علوم پزشكي ایران . بورد تخصصي آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه از دانشگاه علوم پزشكي تهران . بازرس انجمن رژيونال آنستزي و درد ايران (ISRAPM)
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465