تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول - تلفن : 88670088 - 021
دکتر علی نقره کاردرمان نوین آرتروز گردن و کمرجراحی بسته دیسک کمر
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب آموزشی / درد کشاله ران و زیر شکم بعد از جراحی

درد کشاله ران و زیر شکم بعد از جراحی

درد ناحیه کشاله ران و زیر شکم بعد از جراحی

ترمیم فتق رانی با مش گذاری می تواند تا حتی 62 درصد موارد موجب درد های مزمن ناحیه کشاله ران در زیر شکم شود، که یک چهارم این بیماران به خاطر درد شدید قادر به انجام فعالیت های روزمره خود نیستند. علل این درد ها به دو دسته تقسیم می شود: دردهای با منشا نوروپاتیک و دردهای غیر نوروپاتیک. دردهای نوروپاتیک به دلیل آسیب به اعصاب ناحیه زیر شکم و کشاله ران می باشد اما درد های غیر نوروپاتیک بدلیل فیبروز مرتبط با مش بکار رفته در محل عمل می باشد.

اعصابی که بعد از این اعمال دچار آسیب می شوند :

عصبهای ایلیواینگوینال ( لگنی - رانی ) ، ایلیوهایپوگاستریک ( لگنی زیر شکمی ) و ژنیتوفمورال ( تناسلی - رانی ) و بندرت عصب حسی پوست ران می باشد.آسیب اولیه به این اعصاب ممکن است خفیف یا شدید بوده و می تواند بدلیل کشش ، فشار ، له شدگی و تخریب الکتریکی عصب ، ناشی از کوتر کردن عصب حین عمل، اتفاق بیفتد. اما آسیب ثانویه این عصب ها بدلیل پروسه التهابی بعد از عمل ( بدلیل وجود مش ) ، از قیبل تشکیل گرانولوما ، افزایش تشکیل فیبروز در محل عمل ، رخ می دهد.
در جراحی های لاپاروسکوپی هم بدلیل فشار و آسیب به این اعصاب امکان بروز درد های مزمن کشاله ران وجود دارد در بعضی از بیماران ممکن است درد در مسیر طناب اسپرماتیک ( درد به بیضه ها تیر می کشد ) منتشر شود ( فونیکولوداینیا - Funiculodynia) که این درد در حین انزال تشدید میابد. این درد به عنوان یک درد احشایی توصیف می شود و بدلیل احتقان ورید های طناب اسپرماتیک یا فشار مش به طناب اسپرماتیک ایجاد می شود. در اکثر بیماران ترکیبی از درد های نوروپاتیک و غیر نوروپاتیک وجود دارد.

علائم درد مزمن کشاله ران و شکم :

درد ممکن است تیرکشنده، تیز، خنجری، سوزشی و با گزگز و افزایش حس یا کاهش حس همراه باشد و گاهی به بیضه ها، پشت یا قسمت فوقانی ران انتشار پیدا کند. گاهی درد تیز و تیر کشنده، با فشار بر ناحیه عمل یا اطراف آن، تشدید می شود.

آدرس اینستاگرام

درمان :

درمان این بیماران چالش بسیاری از پزشکان است. قبل از هر اقدامی معاینه و تصویربرداری جهت رد سایر علل الزامیست.

1. درمان های جراحی :

قطع عصب با جراحی ( قطع اعصاب سه گانه ) : برای این منظور بیمار در اتاق عمل تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی قرار گرفته و سپس با برش جراحی و بر روی محل عصب این سه عصب را با تکنیک های خاصی قطع می کنند.

2. درمان های غیر جراحی :

بلوک عصب با کمک سونوگرافی و بدون جراحی : با پیشرفت علم و تمایل به سمت اقدامات کمتر تهاجمی امروزه با کمک بی حسی موضعی و بدون جراحی، زیر دید مستقیم سونوگرافی این اعصاب بوسیله امواج رادیوفرکونسی، کرایو، نورولیز شیمیایی(فنل یا الکل) از بین می رود و درد بیمار بهبود میابد.

در صورتی که به تشخیص پزشک برای رفع تنگی کانال نخاعی، مجبور به انجام عمل جراحی هستید، بهتر است در صورت امکان اقدام به جراحی باز ننموده و کلینیک جراحی دیسک کمری را بیابید که از روشهای کمتر تهاجمی برای این کار استفاده می کنند. کمتر تهاجمی بودن جراحی لیزری برای رفع فشار از روی دیسک باعث می شود؛ دوره بازیابی و ریکاوری پس از عمل جراحی به میزان قابل ملاحظه ای کمتر شود و همچنین خطرات و عوارض پس از انجام عمل جراحی هم کاهش پیدا کند.


آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
انواع آسیبهای عضله دوسر بازو و درمان آنهاانواع آسیبهای عضله دوسر بازو و درمان آنها

عضله دوسر بازو عضله ای در قسمت جلویی بازو است. عضله دوسر شامل یک سر کوتاه و یک سر بلند است که به عنوان یک عضله واحد عمل می کند. عضله دوسر توسط بافت های همبند سختی به نام تاندون به استخوان های بازو متصل می شود ... ادامه مطلب

امواج رادیویی برای درمان چه دردهایی مناسب است؟امواج رادیویی برای درمان چه دردهایی مناسب است؟

یکی از روش های مفید برای دردهای شدید استفاده از امواج رادیویی برای تخریب عصب درد است. این روش درمانی به‌ صورت غیر جراحی و کم تهاجمی است. ... ادامه مطلب

عوارض و خطرات مصرف گاباپنتینعوارض و خطرات مصرف گاباپنتین

گاباپنتین دارویی است که گاهی به عنوان داروی درمان صرع استفاده می‌شود. ممکن است برای درمان صرع در افراد بالای 12 سال و برای تشنج های ناقص کودکان 3 تا 12 سال این دارو تجویز شود ... ادامه مطلب

دکتر علی نقـره کار فلوشيپ فوق تخصصي درد از دانشگاه علوم پزشكي ایران . بورد تخصصي آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه از دانشگاه علوم پزشكي تهران . بازرس انجمن رژيونال آنستزي و درد ايران (ISRAPM)
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465