تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول - تلفن : 88670088 - 021
جراحی بسته دیسک کمردرمان نوین آرتروز زانوجراحی بسته دیسک کمر
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب آموزشی / نورولیز گانگلیون های ریشه خلفی در ستون فقرات سینه ای

نورولیز گانگلیون های ریشه خلفی در ستون فقرات سینه ای

ستون فقرات از ۳۳ استخوان متصل به هم و روی هم قرارگرفته تشکیل شده است. ستون فقرات اصلی‌ترین جز بدن انسان محسوب میشود که موجب محافظت از نخاع و همینطور در حرکاتی مانند خم شدن، چرخیدن، ایستادن به انسان کمک میکند.

آنچه در این مطلب میخوانید

از اجزای تشکیل دهنده ی ستون فقرات، عضلات و استخوان‌های قوی، تاندون‌ ها، رباط‌ها و عصب‌های حساس هستند که به سالم ماندن ستون فقرات کمک می‌کنند . هر گونه آسیب دیدگی و یا شکستگی در این ساختار باعث ایجاد درد خواهد شد. عصب‌های نخاعی بخش‌های خاصی را تحریک کرده و یک الگوی خط‌دار در بدن به نام درماتوم شکل می‌دهند. 31 جفت عصبی نخاعی وجود دارد که هریک از دو ریشه ی جلویی و عقبی درست شده اند. از 31 جفت عصب نخاعی 8 جفت در گردن، 12 جفت در ناحیه ی سینه، 5 جفت آن در ناحیه ی کمر، 5 جفت در ناحیه ی خارجی و یک جفت عصب کوکیسال در ناحیه دنبالچه ای نخاع قرار دارد. عصب‌های نخاعی پیام‌ها را بین نخاع و بدن انتقال داده و حس‌ها و حرکات را کنترل می‌کنند. در انتهای خارجی هریک از ریشه های عقبی، یک برجستگی به نام گانگلیون ریشه ی پشتی (dorsal root ganglion) وجود دارد .

گانگلیون ها گره های عصبی هستند که تعدادی عصب به آنها وارد می شوند و بعد از یکی شدن با یک دیگر شاخه های جدیدی از گانگلیون خارج می شوند. گانگلیون های سمپاتیکی قفسه سینه در جلو و کنار مهره های ستون فقرات قرار دارند. شاخه های ورودی به این گانگیون ها مستقیماً از اعصاب نخاعی، اعصابی که از نخاع خارج می شوند و با عبور از فاصله بین مهره های ستون فقرات به سمت اندام های هدفشان حرکت می کنند) منشأ می گیرند. همچنین خود این گانگلیون ها با یکدیگر ارتباط دارند و شاخه های نهایی خارج شده از آنها به سمت ارگان های بدن حرکت می کند و بسیاری از فعالیت های خودکار بدن را کنترل می کنند. هر گونه آسیب دیدگی در این ساختار باعث ایجاد درد خواهد شد. یکی از روش های مفید برای درمان دردهای شدید استفاده از نورولیز امواج رادیویی است که نوعی از جراحی است که در آن عصب از بین برده میشود. از بین بردن عصب معمولاً برای درمان دردهای شدید و مزمن غیر قابل کنترل کاربرد دارد. این روش شامل استفاده از امواج رادیویی برای گرم کردن نوک سوزن است. سپس پزشک سوزن را روی عصبی که باعث درد می‌شود، اعمال می‌کند. گرمای حاصل از سوزن باعث می‌شود عصب به طور مؤثر بلوک شده و توانایی عصب در ارسال سیگنال های درد به مغز را قطع می‌کند.

مزایای نورولیز گانگلیون های ریشه خلفی در فقرات سینه ای

نورولیز گانگلیون های ریشه خلفی در ستون فقرات سینه ای

نحوه نورولیز گانگلیون های ریشه خلفی در فقرات سینه ای

بیمار در وضعیت خوابیده به شکم قرار گرفته و از روش پشتی استفاده می شود. نقطه هدف قسمت بالایی پشتی (کرانیودورسال) سوراخ بین مهره ای بوده و بنابراین مشابه همان نقطه هدف در روش کلاسیک پشتی پهلویی می باشد. نقطه ورود، نقطه میانی پدیکل در نمای قدامی خلفی است. این نقطه ورود در نمای پهلویی هم چک می شود که در آن هدف باید ربع فوقانی خلفی سوراخ باشد یعنی جایی که گانگلیون ریشه خلفی قرار دارد. تحت راهنمایی فلوروسکوپی با نمای خلفی قدامی با استفاده از سیم کرشنر، تحت بی حسی موضعی یک سوراخ کوچک در لامینای مهره ایجاد می گردد. سپس کانول امواج رادیویی از طریق این سوراخ به داخل نقطه مناسب گذاشته می شود و محل آن در نمای پهلویی کنترل می گردد که باید در قسمت بالایی پشتی سوراخ بین مهره ای باشد. استیلیت کانول خارج می گردد و پروب امواج رادیویی به جای آن گذاشته شده و تحریک با میزان 50 هرتز داده می شود. تحریک 2 هرتزی با آستانه ای کمتر از 5/1 برابر آستانه حسی نباید باعث بروز انقباض عضلات بین دنده ای شود. پس از اطمینان از محل مناسب 5/0 میلی لیتر ماده حاجب محلول در آب غیریونی تزریق می شود. پس از اطمینان از محل صحیح نوک سوزن، 1 تا 2 میلی لیتر لیدوکائین 1 تا 2% تزریق شده و نورولیز با درجه حرارت 67 درجه سانتی گراد برای 60 ثانیه انجام می گردد.

اقدامات قبل از نورولیز امواج رادیویی گانگلیون های ریشه خلفی در فقرات سینه ای

قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس (که در طی عمل ستون فقرات استفاده می شود) منجر به نقایص مادرزادی و احتمالاً سقط جنین می شود. زمانی که توانستید تأیید کنید باردار نیستید، اقدام به این درمان کنید. همچنین اگر در 4 هفته گذشته تب، درمان آنتی بیوتیکی، هر گونه بیماری یا بستر شدن در بیمارستان داشته اید، به پزشک اطلاع دهید. تمام آنتی بیوتیک ها را در روز درمان قطع کنید.

مراقبت بعد از نورولیز امواج رادیویی گانگلیون های ریشه خلفی در فقرات سینه ای

  1. ممکن است فعالیت‌های عادی را تا آنجا که سطح راحتی شما امکان پذیر است از سر بگیرید؛ اما در 24 ساعت اول پس از عمل هیچ گونه فعالیت شدیدی انجام ندهید.
  2. شما می‌توانید هر آنچه را که می‌خواهید بخورید و تمام داروهای قبلی را از سر بگیرید.
  3. در صورت داشتن آرامبخش نباید الکل بنوشید.
  4. تا سه روز بعد از عمل از حمام، وان آب گرم و شنا خودداری کنید.
  5. اگر از نظر بدنی شغلی سخت دارید، 1-2 روز مرخصی بگیرید.

اینستاگرام دکتر علی نقره کار

کاندید نامناسب نورولیز امواج رادیویی گانگلیون های ریشه خلفی در فقرات سینه ای

جهت انجام هر درمانی محدودیت‌هایی در نظر گرفته شده تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود. در ادامه شرایطی که نمی‌توان این نوع درمان را انجام داد ذکر خواهیم کرد:

  1. در افرادی که به داروهای بی حس کننده موضعی حساسیت دارند.
  2. مبتلایان به عفونت باکتریایی موضعی یا سیستمیک
  3. بیماران باردار
  4. مبتلایان به اختلالات خونریزی
  5. بیمارانی که دچار تومور یا عفونت ستون فقرات می باشند.
  6. نارسایی کنترل نشده احتقانی قلب یا دیابت
  7. زمانی که خطر استفاده از واسطه‌ های خاص (آسپرین، داروهای ضد پلاکت/رقیق‌ کننده‌ های خون) بیشتر از مزایای آنها باشد.
  8. بیماران دارای ضربان ساز که ممکن است نتوانند از روش های بلوک عصبی با فرکانس رادیویی استفاده کنند.

عوارض نورولیز گانگلیون های ریشه خلفی در فقرات سینه ای

یکی از مهمترین عوارض بعد از عمل، امکان آسیب به ریشه عصب یا طناب نخاعی در حین جای گذاری سوزن است. عارضه شایع دیگر، نوریت است. احتمال کمی برای بروز پنوموتوراکس یا هموتوراکس وجود دارد. عوارض دیگر شامل عفونت،افزایش درد، خونریزی و کبودی می باشد.

درد سوزشی و بی حسی ران از جمله علائمی است که در کلینیک درد دکتر علی نقره کار با توجه به منشأ درد، با بکارگیری روشهای غیرجراحی درمان می شود. شما می توانید جهت هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 88670088 - 021 اقدام فرمایید.


آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :رضا اکبرنژاد [ 1402-08-07 ]
سلام دکتر من وقتی نشستم گردنم را پایین می آورم کمرم درد می گیرد هرچقدر استراحت هم میکنم خوب نمیشود کمرم صدا میخورد لطفاً راهنماییم کنید دکتر رفتم سنتی هم رفتم اما جواب نگرفتم

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
عصب کشی با امواج رادیوفرکوئنسی روشی برای درمان دردعصب کشی با امواج رادیوفرکوئنسی روشی برای درمان درد

تخریب با فرکانس رادیویی از مزیت‌هایی از جمله دقت بالا، قابل تکرار و نرخ موفقیت بالا برخوردار است. همچنین این روش قابلیت ارزیابی عصب مبتلا پیش از سوزاندن کامل آن عصب را دارد تا از تخریب عصب های اشتباه جلوگیری شود. به همین علت از ایمنی بالایی برخوردار است ... ادامه مطلب

سندرم باند ایلیوتیبیال یا باند IT چیست؟سندرم باند ایلیوتیبیال یا باند IT چیست؟

سندرم باند ایلیوتیبیال (IT band syndrome) یکی از بیماری های شایع مربوط به زانو است. به خصوص کسانی که به ورزش هایی مثل دو یا دوچرخه سواری علاقه دارند . ... ادامه مطلب

همه چیز درباره شانه یخ زده یا منجمدهمه چیز درباره شانه یخ زده یا منجمد

شانه یخ زده وضعیتی است که مفصل شانه را تحت تاثیر قرار می دهد. علائم این عارضه معمولاً شامل درد و سفتی است که به تدریج ایجاد می شود . ... ادامه مطلب

دکتر علی نقره کار - فوق تخصص درد

دکتر علی نقـره کار فلوشيپ فوق تخصصي درد از دانشگاه علوم پزشكي ایران . بورد تخصصي آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه از دانشگاه علوم پزشكي تهران . بازرس انجمن رژيونال آنستزي و درد ايران (ISRAPM)
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465