مقابله با کمر درد
کمردرد یکی از مشکلات شایع و آزاردهندهای است که افراد در طول زندگی خود تجربه میکنند. این مشکل میتواند به دلایل مختلفی از جمله وضعیت نامناسب بدن، آسیبدیدگی، یا فشارهای فیزیکی ایجاد شود و در برخی موارد به حدی شدت پیدا کند که نیاز به مراقبتهای اورژانسی داشته باشد. در این مقاله، به بررسی علل اصلی کمردرد، چگونگی مراقبت از کمردردهای اورژانسی و معرفی روشهای موثر درمان کمردرد میپردازیم.
مراقبت از کمردردهای اورژانسی
کمر دردهای شدید ناشی از سقوط از ارتفاع و یا آسیب در ناحیه کمر باید توسط پزشک بررسی شود. علائم مهم و هشدار دهندهی دیگر شامل از دست دادن کنترل ادرار و مدفوع (بی اختیاری ادرار و مدفوع), ضعف, تب, درد هنگام سرفه میباشد. اگر یکی از این علائم را همراه کمر دردتان داشته اید با پزشک خود تماس بگیرید.
علت ایجاد کمر درد
بلند کردن اجسام سنگین
اگر شغل شما شامل بلند کردن، کشیدن اجسام، یا هر چیزی که موجب فشار به ستون فقرات شما شود، باشد ممکن است که این حرکات موجب کمردردتان گردد. از طرفی پشت میز نشینی برای تمام طول روز همراه با احتمال افزایش کمردرد است. مخصوصا اگر صندلی غیراستاندارد استفاده کنید.
کیف دستی
از جمله مواردی که موجب کمردرد شما میشود میتواند حمل کیف دستی، کوله پشتی و هر وزن اضافهای که توسط شانه حمل می شود باشد. مخصوصا اگر بخواهید هر روز آن را حمل کنید که در این موارد کیفهای چرخدار توصیه می شود.
تمرینات ورزشی
افراط در تمرینات ورزشی یکی از شایع ترین علل کشش بیش از حد عضلانی است که موجب کمردرد می گردد، به خصوص در کسانی که در طول هفته به طور مرتب ورزش نمی کنند و در آخر هفته شروع به ورزشهای سنگین میکنند.
وضعیت ایستادن نشستن و برخاستن
بهترین حالت تحمل وزن برای ستون فقرات زمانیست که شما صاف می ایستید و صاف راه می روید. این به این معناست که در حالت نشستن نیز باید تکیه داد تا کمر در وضعیت صاف و مناسب قرار بگیرد.
بیرون زدگی دیسک
بین مهرههای ستون فقرات شما دیسکهایی با قوام ژله ای قرار دارد که بسیار مستعد ساییدگی و پارگی ناشی از افزایش سن یا صدمات می باشند. این دیسکها نقش تشکهای بادی را بین مهرهها دارند تا مهره ها بتوانند به راحتی حرکت کنند. دیسکهای ضعیف دچار برآمدگی یا پارگی می شوند که موجب فشار بر روی ریشه های عصبی نخاعی شده که می توانند درد شدید در کمر و پاها ایجاد کنند که به این حالت فتق دیسک کمر می گویند.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان دیسک کمر با لیزر
بیماری های مزمن
بیماریهای مزمن گوناگونی می توانند علت ایجاد کمردرد باشند از جمله تنگی کانال نخاعی که به دلیل باریک شدن فضای اطراف طناب نخاعی و در نتیجه فشار بر اعصاب نخاعی موجب درد کمر می شود. از علل دیگر اسپوندیلیت می باشند که موجب سفتی و درد مزمن که به دلیل التهاب شدید مفاصل بین مهره ای یا مفاصل فاست می باشد. فیبرومیالژیا نیز باعث دردهای عضلانی گسترده در سرتاسر بدن از جمله ناحیه کمر می شوند.
روش های درمان کمر درد
هنگامیکه علت کمردرد شما آسیب و صدمه به ناحیه ی کمرتان است استراحت مانعی ندارد. اما اگر مشکل، ناشی از اسپاسم و کشیدگی عضلات کمری شما باشد ما توصیه به بازگشت به فعالیت عادی خود در اسرع وقت می کنیم. زیرا امروزه مطالعات مختلف نشان می دهد که بیش از یک یا دو روز استراحت در بستر در واقع می تواند به علت کاهش قوام و انعطاف پذیری عضلات موجب بدتر شدن درد کمر شما گردد.
یوگا
کایروپرکتیک
از این روش ها در برخی از اختلالات استخوانی ستون فقرات برای درمان کمردرد استفاده می شود که شما فشار با دست به استخوانها و بافت های اطراف ستون فقرات است.این درمان برای همه مناسب نیست و اثرات گذرا دارد.
ماساژدرمانی
ممکن است در درمان کمردرد موثر باشد مخصوصا اگر همراه با ورزش های مخصوص کمر و کشش همراه باشد.
طب سوزنی
شواهد و مطالعات نتایج متناقضی داشتند، به هر حال در مقطعی از بیماری می تواند اثرات تسکین دهنده ای داشته باشد.
داروها
داروهایی مانند استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن اغلب در کمردرد های خفیف موثرند از طرفی کرم های ضد درد برای دردهای عضلانی مفیدند.پزشک شما ممکن است برای دردهای شدید و مزمن نیز این داروها را تجویز کند.
تزریق ( اقدامات مداخله ای درد )
اگر درمان های ساده تر و داروها، کمکی به بهبود کمردردتان نکرد، پزشک شما اقدامات مداخله ای درد را به شما توصیه می کند که شامل بلوک ریشه های عصبی می باشد. تزریق برای کمردرد معمولا حاوی داروی استرویید است.
جراحی
اگر کمردرد طولانی مدت داشتید و این کمردرد موجب اختلال در زندگی روزمره تان شده است ممکن است که شما کاندید عمل جراحی کمر شوید. امروزه بسته به شدت بیماری اعمال جراحی کمر به صورت بسته (کمتر تهاجمی) و بدون بیهوشی و با کمک فناوری روز لیزر انجام میگیرد. در مواردی که که بیمار کاندید مناسبی برای جراحی بسته لیزری دیسک نبود، برای بیمار اعمال جراحی باز کمر در نظر گرفته می شود که بسته به علت ایجاد کننده ی درد اعمال مختلفی بر روی دیسک از جمله بیرون آوردن دیسک، باز کردن اطراف کانال نخاع یا متصل کردن دو مهره ی ستون فقرات به هم انجام می شود.
فیزیوتراپی
اگر شما به دلیل کمردرد به مدت طولانی بی حرکت بودید یک برنامه ی توانبخشی جهت تقویت عضلات کمری و بازگشت به فعالیت های روزانه می تواند کمک کننده باشد. برای این کار باید به یک فیزیوتراپیست مراجعه کنید تا بدون اینکه به کمرتان فشار بیاید، با ورزش های خاصی، به شما کمک کند.
تقویت کمر
دو نوع حرکت تمرینی قدرتی که ممکن است برای کمر مفید باشند شامل خم و راست شدن مهره های کمری است. اگر شما به جلو شوید عضلات پشت کشیده می شوند و موجب تقویت این عضلات می شود. در حالی که اگر کمر را به سمت عقب خم کنید، به تقویت عضلاتی که قسمت قدامی ستون فقرات را پشتیبانی می کند کمک می کند. بسته به دلیل کمردردتان شما برخی از ورزش ها را نباید انجام دهید. اگر شما کمردرد دارید با پزشکتان در مورد انجام ورزشهای بی خطر مشورت کنید.
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
روشهای درمان تنگی کانال نخاعی
تاریخ انتشار : 1399-10-08تاریخ بروز رسانی : 1403-06-02 -
درد پایین کمر نشانه چیست؟
تاریخ انتشار : 1397-02-01تاریخ بروز رسانی : 1402-06-06 -
راههاي جلوگيري از كمر درد
تاریخ انتشار : 1394-04-25تاریخ بروز رسانی : 1402-06-13 -
سندرم مین یا سندرم مفصل توراکو لومبار
تاریخ انتشار : 1395-10-21تاریخ بروز رسانی : 1403-05-31 -
دردهای ناشناخته کمری
تاریخ انتشار : 1400-09-08تاریخ بروز رسانی : 1402-05-25
نظرات کاربران درباره این مطلب :اعتصامی [ 1402-05-07 ]
سلام خدمت آقای دکتر پدر بنده مدتی هست که وقتی از خواب بیدار می شوند درد شدید کمر دارند .این درد از دیسکه یا عضلات؟
ابطحی [ 1402-05-07 ]
علت کمر درد وقتی خم و راست میشیم چیه ؟
نامور [ 1402-05-07 ]
چه دارویی برای کمر درد خوبه خواهشا جواب بدید
نادر فاطمی [ 1402-05-07 ]
درمان سنتی برای کمر درد فایده داره یا نه من خودم زیاد اعتقاد ندارم ..کسی استفاده کرده
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .