عوارض کپسول پره گابالین
موارد استفاده پره گابالین :
این دارو جهت درمان دردهای ناشی از عصب، مانند دیابت یا زونا (عفونت ویروسی) به کار میرود. این دارو همچنین در درمان دردهای عصبی ناشی از آسیب طناب نخاعی استفاده میشود. از جمله موارد دیگر کاربرد این دارو در درمان بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا میباشد. گاهی پره گابالین در درمان نوع خاصی از تشنج همراه با داروهای دیگر ضد تشنجی به کار میرود.
چگونگی استفاده از پره گابالین:
این دارو معمولا بعد از غذا و دو تا سه ساعت قبل از خواب مصرف میشود. میزان دوز تجویزی دارو براساس عملکرد کلیوی، پاسخ به درمان و بیماریهای زمینهای فرد متغیر است. معمولا پزشک شما برای کاهش ریسک عوارض جانبی دارو (مانند سرگیجه و خواب آلودگی) دارو را با مقدار کم شروع کرده و سپس به تدریج به میزان آن در هفته های بعدی میافزاید. در این موارد دستورات پزشکتان را به دقت انجام دهید. اگر این دارو به طور منظم مصرف شود، حداکثر اثر آن ظاهر میشود. برای این منظور، سعی کنید هر روز در ساعات خاصی این دارو را مصرف کنید.
بدون مشورت پزشک از قطع خودسرانه دارو اجتناب کنید. چون ممکن است موجب عوارضی از جمله بیخوابی، تهوع، سردرد ، اسهال و افزایش ریسک تشنج (البته در بیماران تشنجی) شود. برای جلوگیری از بروز این عوارض به دلیل قطع ناگهانی دارو، پزشکتان توصیه به قطع تدریجی این دارو میکند. در حین قطع دارو بروز هر گونه علامت یا عارضه جدید را به پزشکتان اطلاع دهید. علیرغم مزایای فراوان، این دارو ممکن است در موارد بسیار نادری موجب وابستگی به دارو شود. ریسک وابستگی به دارو در کسانی که الکلی هستند یا در گذشته به دارویی اعتیاد داشته اند، بیشتر است.
عوارض جانبی:
عوارض جانبی ممکن است شامل خواب آلودگی، سرگیجه، خشکی دهان، یبوست، ورم دستها و پاها، افزایش وزن، کاهش ادرار باشد. اگر هر یک از این عوارض بعد از مصرف دارو بهتر نشد، باید موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. اگر هر یک از عوارض غیر شایع اما جدی زیر، شامل تاری دید، خونریزی غیرمعمول و کبودی، عدم تعادل، گیجی، ضعف و درد عضلانی (مخصوصا اگر احساس خستگی یا تب دارید)، ورم دستها و پاها، تغییر در مقدار ادرار دارید، فورا به پزشک خود اطلاع دهید. افراد کمی از بیمارانی که داروهای ضدتشنجی را به هر علتی (از قبیل تشنج، اختلالات دوقطبی و درد ) مصرف می کنند، ممکن است دورهای از افسردگی، افکار خودکشی یا دیگر اختلالات خلقی و ذهنی را تجربه کنند؛ بنابراین اگر شما یا آشنایانتان بعد از مصرف دارو دچار تغییرات خلقی مانند علائم افسردگی و افکار خودکشی شده اند، فورا با پزشک خود تماس بگیرند (این علائم بسیار نادر هستند). گاهی در بعضی موارد ممکن است بیمار به این دسته داروها حساسیت داشته باشد؛ بنابراین در صورت بروز خارش و ورم صورت، زبان، گلو، سرگیجه شدید، تنفس مشکل، سریعا با پزشک خود تماس بگیرید.
احتیاطات:
در صورتی که شما به پره گابالین یا داروی دیگری حساسیت دارید، موضوع را قبل از مصرف دارو با پزشک خود در میان بگذارید. قبل از مصرف دارو اگر سابقه بیماری دیگری مخصوصا بیماریهای قلبی(مانند نارسایی قلبی)، ناراحتی کلیوی، سابقه بیماری آلرژیک یا نشانه هایی مانند خارش، ورم صورت، لبها، زبان یا گلو دارید موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. این دارو ممکن است موجب کسل شدن، سرگیجه و تاری دید شما شود؛ بنابراین تا زمانی که مطمئن نشدید که میتوانید فعالیتهای با دقت بالا را انجام دهید، از رانندگی و کارهایی که نیازمند به دقت و دید کافی باشند، پرهیز کنید.
در مدت استفاده از دارو از مصرف نوشیدنیهای الکلی پرهیز کنید. قبل از جراحی یا اقدامات دندانپزشکی به دندانپزشک یا پزشک خود راجع به مصرف دارو گوشزد کنید. افراد با سن بالاتر ممکن است حساسیت بیشتری به این دارو داشته و گیجی و سرگیجه آنها شدیدتر باشد. در نتیجه در افراد مسن مصرف این دارو باید با احتیاط بیشتری صورت پذیرد. در دوران حاملگی و شیردهی مصرف دارو باید با احتیاط صورت پذیرد و مزایا و معایب آن سنجیده شود.
برای مطالعه بیشتر بخوانید : بیماری های قابل درمان درکلینیک درد
تداخلات:
اگر محصولات دیگری که موجب گیجی (مانند الکل، آنتی هیستامینها شامل سیتریزین، دیفنهیدرامین)، خواب آلودگی (آلپرازولام، دیازپام و زولپیدم)، شل کنندههای عضلانی (بکلوفن، تیزانیدین)، تسکین دهنده های مخدری (کدئین) میشود مصرف میکنید راجع به ادامه مصرف آنها با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف بیش از حد دارو:
اگر دارو را بیش از حد مصرف کردید با مرکز مسمومیت تماس بگیرید.
توجه:
این دارو را بدون نسخه به دیگران پیشنهاد ندهید. ممکن است قبل از شروع مصرف دارو، نیاز به بررسی عملکرد کلیوی باشد.
اگر یک نوبت از مصرف دارو را فراموش کردیم،چه کنیم؟
اگر مصرف یک دوز را فراموش کردید، به محض دسترسی، آن را مصرف کنید. ولی اگر نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی باشد، لازم نیست آن را مصرف کنید و همان دوز بعدی را مصرف نمایید و طبق روال قبلی ادامه دهید. به هیچ وجه دوز فراموش شده را با دوز بعدی باهم یکجا مصرف نکنید.
محل نگهداری دارو:
این دارو را میتوان در دمای اتاق دور از نور و رطوبت نگهداری کرد. این دارو را در حمام و دستشویی نگهداری نکنید. دارو را دور از دسترس بچه ها و حیوانات خانگی نگهدارید.
دیسک کمر و درد طاقت فرسای ناشی از آن، یکی از مشکلات رایجی است که کار و زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار داده و حرکت را به شدت محدود مینماید. دکتر علی نقره کار دارای بورد تخصصي آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه، در برخی موارد میتواند به کمک جراحی لیزری دیسک کمر ، که یکی بهترین روشهای درمان دیسک است؛ بدون عوارض عمل باز کمر و دوران نقاهت طولانی، به درمان بیماری شما بپردازد.
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
همه چیز در مورد قرص ملوکسیکام
تاریخ انتشار : 1397-09-06تاریخ بروز رسانی : 1403-06-22 -
علائم کمبود منیزیم
تاریخ انتشار : 1394-12-17تاریخ بروز رسانی : 1402-06-11
نظرات کاربران درباره این مطلب :مصنوعیان [ 1402-05-08 ]
آیا این قرص عوارض داره یا خیر ؟
قدیری [ 1402-05-08 ]
قرص پرگابالین برای چی خوبه دکتر برای من تجویز کرده ؟
عزیز [ 1401-08-07 ]
سلام دکتر خارش تمام بدنم بعداز زدن کپسول چه باید کرد
پروانه صفری [ 1401-05-08 ]
سلام کپسول لایریکا از کجا تهیه کنم برادرم جراحی کنسر روده کرده انگشتان پاهاش سر شده دکترگفته این کپسول رامصرف کنه ایرانی خورده اسهال شده ودلپیچه
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .