تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول - تلفن : 88670088 - 021
نوبت دکتر علی نقره کار
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / درمان درد به روش تزریقی / تزریق آمپول برای تنگی کانال دست و چسبندگی عصب

تزریق آمپول برای تنگی کانال دست و چسبندگی عصب

تنگی کانال مچ دست و چسبندگی عصب از مشکلات شایعی هستند که باعث درد، بی‌حسی و اختلال در حرکت انگشتان می‌شوند. یکی از روش‌های مؤثر برای کنترل این علائم، تزریق آمپول به عصب دست است. این روش، که اغلب با تزریق کورتون انجام می‌شود، التهاب اطراف عصب را کاهش داده و فشار وارد بر آن را کم می‌کند. اگر شما یا یکی از عزیزانتان با چسبندگی عصب دست روبه‌رو هستید، آشنایی با نحوه تزریق، مزایا، عوارض و مراقبت‌های پس از آن می‌تواند به تصمیم‌گیری بهتر کمک کند.

سوال از دکتر نقره کارآنچه در این مطلب میخوانید

تنگی کانال دست چیست؟

تنگی کانال دست که به آن سندرم تونل کارپال نیز گفته می‌شود، زمانی رخ می‌دهد که عصب مدیان در مچ دست تحت فشار قرار می‌گیرد. این حالت معمولاً در اثر التهاب تاندون‌ها، چسبندگی عصب یا آسیب‌های مکرر ایجاد می‌شود و باعث درد، بی‌حسی و گزگز در دست و انگشتان می‌شود.

علائم تنگی کانال مچ دست

از جمله شایع‌ترین علائم گرفتگی کانال دست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

این علائم ممکن است در هر دو دست ظاهر شوند، اما در بسیاری از موارد، گرفتگی رگ عصب دست چپ باعث بروز نشانه‌هایی مانند درد شبانه و کاهش قدرت دست در فعالیت‌های روزمره می‌شود.

تونل کارپال

کاربرد تزریق آمپول برای تنگی کانال دست

تزریق آمپول برای تنگی کانال دست یکی از روش‌های غیرجراحی و کم‌تهاجمی برای کاهش التهاب و فشار روی عصب کارپال است. این روش معمولاً زمانی پیشنهاد می‌شود که درمان‌های اولیه مثل دارو، ورزش برای سندرم تونل کارپال یا فیزیوتراپی پاسخ مناسبی نداده باشند و علائم همچنان ادامه داشته باشند.

مزایای تزریق آمپول برای تنگی کانال دست

اینستاگرام دکتر علی نقره کار

انواع آمپول های مورد استفاده برای تنگی کانال

برای تزریق به عصب دست معمولاً از آمپول‌های کورتون یا کورتیکواستروئید استفاده می‌شود که خاصیت ضدالتهابی قوی دارند. تزریق کورتون به مچ دست به کاهش التهاب اطراف عصب و کاهش فشار وارده بر آن کمک می‌کند. در برخی موارد، این آمپول‌ها با داروهای بی‌حسی ترکیب می‌شوند تا تسکین فوری درد نیز حاصل شود.

نحوه تزریق آمپول برای چسبندگی عصب دست

تزریق امپول عصب دست معمولاً تحت هدایت سونوگرافی انجام می‌شود تا دقیقاً در محل فشردگی یا چسبندگی عصب وارد شود. این تزریق به‌صورت سرپایی انجام شده و نیازی به بی‌هوشی ندارد.

تزریق برای سندروم تونل کارپال با  سونوگرافی

عوارض تزریق آمپول به مچ و عصب دست

اگرچه تزریق برای چسبندگی عصب دست روشی نسبتاً ایمن محسوب می‌شود، اما مانند هر روش درمانی دیگری ممکن است با عوارض تزریق آمپول به مچ دست همراه باشد. از جمله این عوارض می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

همچنین، برخی افراد ممکن است نسبت به داروی تزریقی دچار واکنش حساسیتی شوند.

مراقبت های بعد از تزریق آمپول به عصب دست

برای کاهش التهاب و پیشگیری از عوارض احتمالی، رعایت نکات زیر ضروری است:

این مراقبت‌ها نقش مهمی در پیشگیری از عوارض تزریق کورتون به مچ دست دارند و به بهبودی سریع‌تر کمک می‌کنند.

سندروم تونل مچ دست

نتیجه‌گیری و توصیه پایانی

تزریق آمپول برای تنگی کانال دست و چسبندگی عصب، روشی مؤثر، کم‌تهاجمی و ایمن برای کاهش التهاب و تسکین درد است. این روش می‌تواند به بهبود عملکرد دست کمک کرده و نیاز به جراحی را به تعویق بیندازد. در برخی موارد، تزریق می‌تواند بخشی از فرآیند درمان قطعی سندروم تونل کارپال باشد. برای انتخاب بهترین روش درمانی، حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید.

برای تزریق آمپول به عصب دست و جهت گرفتن وقت اینترنتی دکتر علی نقره کار ؛ روی لینک نوبت دهی کلیک کنید.


آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021نظرات کاربران درباره این مطلب :امیر ولیان [ 1403-08-09 ] سلام دکتر وقت بخیر، من چند وقتی است که دچار درد و بی حسی مچ دستم شدم و احتمال میدم که به سندرم تونل کارپال مبتلا شده باشم. میخواستم بپرسم که عوارض تزریق کورتون به مچ دست چیست و تا چه مدتی ممکن است ادامه داشته باشه؟

مهرانه نبوی [ 1402-08-03 ] سلام خسته نباشید.علت گرفتگی پایین ستون مهره ها مثل برق گرفتگی ،بعداز سزارین چیست و چه درمانی دارد؟ ممنون

اگر سوال دارید اینجا بپرسید
سوال از دکتر نقره کار :
برای متن سوال فقط از حروف فارسی استفاده کنید . حداکثر طول مجاز برای متن 500 کاراکتر است .
در صورت ثبت شماره تلفن و آدرس ایمیل ، پس از پاسخگویی به شما اطلاع داده میشود. این اطلاعات محرمانه است و در سایت نمایش داده نمیشود.
فقط فایل تصویری با فرمت JPG امکان ارسال دارد و حداکثر حجم فایل 200 کیلو بایت است.
نام :
تلفن ( اختیاری ) :
ایمیل ( اختیاری ) :
متن پیـام :
انتخاب فایل ( اختیاری ) :
دکتر علی نقـره کار فلوشيپ فوق تخصصي درد از دانشگاه علوم پزشكي ایران . بورد تخصصي آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه از دانشگاه علوم پزشكي تهران . بازرس انجمن رژيونال آنستزي و درد ايران (ISRAPM)
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465