تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول - تلفن : 88670088 - 021
درمان نوین آرتروز زانوجراحی بسته دیسک کمردکتر علی نقره کار

پارگی مینیسک زانو چیست؟

پارگی مینیسک زانو یکی از اصلی ترین علل درد زانو به ویژه در افراد در معرض آسیب مانند ورزشکاران است که می‌تواند منجر به جراحی زانو نیز بشود. ولی آیا جراحی همیشه لازم است و آیا تنها راه درمان پارگی مینیسک زانو عمل جراحی می باشد؟! در ادامه این مطلب پس از بررسی دقیق پارگی مینیسک زانو و انواع آن به این سوال که آیا همه انواع پارگی های مینیسک به یک شیوه درمان میشوند و جراحی در چه مواردی انتخاب درست خواهد بود؛ می پردازیم.

آنچه در این مطلب میخوانید

اگر دچار پارگی مینیسک زانو شده اید و به همین دلیل، درد زیادی را تجربه می‌نماید؛ برای کاهش درد و التهاب زانو می‌توانید به کلینیک درمان درد دکتر علی نقره کار مراجعه نموده و با اقدامات درمانی مناسب، به شرایط عادی زندگی بازگردید. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 02188670088 تماس حاصل فرمایید.

پارگی مینیسک زانو چیست؟

در هر یک از زانوها دو مینیسک وجود دارد که عبارتند از :

  1. مینیسک داخلی زانو : مینیسکی که در قسمت داخلی زانو قرار دارد
  2. مینیسک خارجی زانو : مینیسکی که در قسمت خارجی (جنبی) زانو قرار دارد مینیسک خارجی نام دارد.

مینیسک، یک بافت غضروفی به شکل هلال ماه است که بین دو استخوان اصلی در مفصل زانو (استخوان ساق پا و استخوان ران) قرار دارد. وظیفه‌ مینیسک در درجه‌ اول، جذب فشار‌های وارده به زانو و در درجه‌ دوم، حفظ ثبات مفصل زانو است. معمولا گیر افتادن مینیسک بین دو استخوان ران و ساق پا در هنگام حرکت کردن زانو، باعث آسیب و پارگی مینیسک می‌شود. اغلب پارگی‌های مینیسک در قسمت داخلی زانو دیده شده است. چون این قسمت از مینیسک، بیشتر در معرض گیر افتادن بین دو استخوان متحرک مفصل زانو قراردارد.

انواع پارگی مینیسک زانو

نوع پارگی مینیسک یکی ازمهمترین عوامل در تعیین روش درمان برای فرد است که در ادامه این مطلب به آنها اشاره خواهد شد.

1. پارگی خفیف مینیسک زانو

پارگی های درون مینیسکال ، یافته های بسیار شایعی در گزارشات ام آرآی هستند. غالب این پارگی ها، از نشانه های اولیه شروع تغییرات دژنراتیو در مینیسک زانو هستند ولی به ندرت نشانه ای از وجود یک مشکل اساسی می باشند. این عارضه بطور شایع در ام آر آی زانوی افراد در دهه های 20 و 30 زندگی مشاهده می شود.

2. پارگی شعاعی مینیسک زانو

پارگی های شعاعی، شایعترین فرم پارگی مینیسک هستند. این پارگی ها در قسمت بدون رگ مینیسک هستند که خونرسانی خوبی ندارند و در نتیجه توانایی ترمیم خود به خودی بسیار بسیار اندکی دارند.

3. پارگی عرضی مینیسک

پارگی های عرضی، فرمی از اسیب مینیسک هستند که بیشترین قابلیت ترمیمی در پاسخ به ترمیم مینیسک را دارند.

4. پارگی فلپ مینیسک

پارگی های فلپ فرم ناشایعی از آسیب دیدگی های مینیسک زانو هستند.

5. پارگی های پیچیده

پارگی های پیچیده به فرمی از پارگی ها اطلاق میشود که مجموعه ای از چند نوع پارگی هستند که مجموعه ای از پارگی های شعاعی و افقی را در مینیسک زانو نشان میدهند.

6. پارگی های باکت هندل مینیسک

پارگی های باکت هندل شکل وسیعی از پارگی های عرضی هستند و به علت وسیع بودن در غالب موارد باعث ایجاد اختلال در حرکات طبیعی زانو میشوند. این نوع پارگی ها با توجه به اختلال وسیعی که در حرکات طبیعی زانو ایجاد میکنند، نسبت به سایر انواع پارگی های مینیسک، در غالب موارد بیشتر نیاز به جراحی پیدا میکنند.

پارگی مینیسک زانو

علائم پارگی منیسک زانو

پارگی مینیسک باعث زانو درد می شود. محل درد بستگی به بخشی از زانو دارد که آسیب دیده است. اگر پارگی داخل مفصل زانو را تحت تاثیر قرار دهد، پارگی منیسک داخلی نامیده می شود، در حالی که پارگی ای که قسمت خارجی مفصل را تحت تاثیر قرار می دهد، پارگی منیسک جانبی نامیده می شود. علائم پارگی منیسک عبارتند از:

تشخیص پارگی منیسک زانو

معاینات

در این حالت، فرد دارای علائم پارگی منیسک، زانوی خود را در بازه‌ی حرکتی مشخصی حرکت می‌دهد و پزشک با بررسی محل حضور منیسک، از آسیب آن آگاه می‌شود.

تصویربرداری MRI

در این روش با استفاده از میدان مغناطیسی تصاویری از منیسک زانو و سایر بافت‌های زانو گرفته می‌شود. این روش اطمینان کامل در مورد پارگی منیسک زانو ایجاد نمی‌کند و وجود بافت‌ های دیگر در کنار منیسک زانو موجب خطا در تشخیص پزشک می‌شود. درصد اطمینان این روش ۷۷ درصد اعلام شده‌است.

تصویربرداری اشعه‌ی X

این روش نمی‌تواند آسیب منیسک زانو را مشخص کند. در حقیقت از این روش استفاده می‌شود تا اگر آسیب دیگری مانند آرتروز زانو وجود داشته‌ باشد مشخص شود و احتمال پارگی منیسک زانو رد شود.

سونوگرافی

این روش نیز برای تشخیص احتمال وجود سایر آسیب‌ها در زانو مانند آسیب رباط‌های زانو و رد احتمال پارگی منیسک زانو استفاده می‌شود.

طول درمان پارگی مینیسک زانو

بهبود پارگی مینیسک در قسمت بیرونی، که کوچکتر است، بدون جراحی ممکن است ۶ تا ۸ هفته طول بکشد. بیمار می‌تواند با انجام فیزیوتراپی و همچنین استفاده از داروهای ضد التهابی و یخ، استراحت، و فشرده سازی به بهبودی خود کمک کند.آسیب دیدگی مینیسک اگرچه ممکن است باعث بروز علائمی مانند درد، گیر کردن، قفل شدن، و پیچ خوردن زانو در بیمار شود؛ اما معمولا بیمار می‌تواند با این شرایط نیز راه برود. آسیب دیدگی مینیسک همچنین ممکن است باعث تورم زانو شود. اگر بیماران علائم شدیدی داشته باشند، ممکن است از عصا یا چوب دستی برای راه رفتن استفاده کنند.

درمان پارگی منیسک زانو

درمان پارگی منیسک بسته به نوع، میزان ومحل پارگی اغلب به صورت محافظه کارانه شروع می شود. با این حال تشخیص زودهنگام آن برای جلوگیری از عوارض بیشتر مهم است. بدون درمان، ممکن است تکه‌ای از غضروف شل شده و به داخل مفصل بیفتد و باعث قفل شدن زانو شود.

ورزش برای درمان پارگی مینیسک زانو

ورزشهایی که برای درمان و بهبود وضعیت مینیسک زانو انجام می شوند؛ در مطلب دیگری به طور مفصل و تصویری معرفی شده اند. شما می توانید برای آگاهی و آشنایی با این حرکات به مطلب بهترین تمرینات ورزشی برای پارگی مینیسک زانو مراجعه نمایید.

اینستاگرام دکتر علی نقره کار

درمان پارگی مینیسک زانو بدون جراحی در کلینیک درد

تزریق پی آر پی برای ترمیم مینیسک زانو به صورت تخصصی جهت بهبود این عارضه در کلینیک درد دکتر نقره کار انجام می شود. به این صورت که از بیمار نمونه خون گرفته و در دستگاه سانتریفیوژ قرار داده می شود. سپس پلاکت های خون تحت فرآیند جداسازی، از فاکتورهای دیگر جدا می گردند. و در زانوی بیمار تزریق خواهند شد. لازم به ذکر است؛ پلاسمای غنی از پلاکت سانتریفیوژ شده، نسبت به خون معمولی، هشت برابر فاکتور رشد و ترمیم کنندگی بیشتری دارد. این روش سرپایی بوده و بدون نیاز به بستری فرد ظرف زمن کوتاهی انجام می شود.

درمان پارگی مینیسک زانو با آرتروسکوپی

آرتروسکوپی زانو در شرایطی که درمان های غیر جراحی برای فرد مفید نباشد؛ انجام شده و با ترمیم یا برداشتن مینیسک همراه است.

ایا پارگی مینیسک زانو ترمیم میشود؟

در ارتباط با این سوال باید گفت؛ در اغلب موارد، با تشخیص به موقع و درمان مناسب پارگی مینیسک، می توان به همان سطح توانایی قبل از آسیب دیدگی بازگشت و فعالیت های قبل را ادامه داد.

اگر دچار علائم بیرون زدگی دیسک کمر از قبیل درد پا (که به درد سیاتیک نیز معروف است)، کرختی و درد در انگشت شست، کف و قسمت بیرونی پا و ... هستید؛ می‌توانید با مراجعه به متخصص درد پس از تشخیص، با استفاده از روشهای درمانی غیر جراحی مانند عمل بسته لیزری دیسک کمر (در صورتی که نیاز به استفاده از روشهای باز جراحی نباشد)، بهبود یابید.


آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :فتح پور [ 1402-06-01 ]
شوهرم من یکساله مینسک زانوش پاره شده گاهی درد میکنه و تق تق صدا میدهدرمانش چیه فیزوتراپی هم رفته

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
ارتوکین تراپی برای درمان درد مفاصل و آرتروزارتوکین تراپی برای درمان درد مفاصل و آرتروز

اثرات درمانی ارتوکین در درمان آرتروزهای شایع، بسیار شگرف است و می تواند از انجام بسیاری از جراحی های مفاصل جلوگیری کند ... ادامه مطلب

درمان سندرم تونل کارپال با ورزشدرمان سندرم تونل کارپال با ورزش

سندرم تونل کارپال دراثر فشار استخوان ها و رباط های مچ دست به عصب میانی ایجاد می شود که با درد و بی حسی دست همراه است . ... ادامه مطلب

چرا صبح ها کمر درد داریم؟چرا صبح ها کمر درد داریم؟

کمر انسان از اجزای مختلفی تشکیل شده است که شامل ماهیچه ها، استخوان ها، دیسک ها، رباط ها و تاندون ها هستند. این اجزا در کنار هم قرار گرفته ... ادامه مطلب

دکتر علی نقره کار - فوق تخصص درد

دکتر علی نقـره کار فلوشيپ فوق تخصصي درد از دانشگاه علوم پزشكي ایران . بورد تخصصي آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه از دانشگاه علوم پزشكي تهران . بازرس انجمن رژيونال آنستزي و درد ايران (ISRAPM)
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465