چه دارو هایی می توانند چسبندگی کانال نخاعی را برطرف کنند؟
تنگی کانال نخاعی ناحیه لومبر یکی از علل شایع درد پائین کمر، درد باسن و درد پاها در افرادی است که 50 سال به بالا سن دارند. این اختلال به علت تحت فشار قرار گرفتن عصب به وجود می آید و علائمی مانند بی حسی، سوزن سوزن شدن و ضعف را ایجاد خواهد کرد. معمولا علائمی که در پا ها احساس می شود تحت عنوان سیاتیک یا رادیکولوپاتی لراوبر توصیف گردد. در جلسه مشاوره با پزشک شما درباره علائم و نشانه هایی که دارید سوال می پرسد و روش های درمانی مناسب را به منظور کنترل درد پائین کمر و تسکین علائم شما معرفی خواهد کرد. سپس از شما می پرسد که تاکنون از چه روشی برای کنترل درد خود استفاده کرده اید.

پزشک از اطلاعات به دست آمده به منظور طراحی یک برنامه جامع و دقیق استفاده می کند. باید بدانید که تنگی کانال نخاعی پائین کمر به ندرت به عنوان یک وضعیت اورژانسی در نظر گرفته می شوند و در واقع تعداد زیادی از بیماران اصلا به جراحی ستون فقرات نیاز ندارند. در عوض پزشک از روش های غیر درمانی غیر جراحی به منظور کنترل درد و علائم مرتبط با اختلالات ستون فقرات که باعث تنگی کانال نخاعی یا تحت فشار قرار گرفتن عصب شده اند استفاده خواهند کرد. گاهی اوقات پزشکان از چندین روش درمانی استفاده می کنند تا نتایج بهتری به دست بیاید. برخی از روش های موجود برای درمان این اختلال به شرح زیر می باشد:
- دارو هایی که به کنترل درد کمک می کنند تحت عنوان مسکن شناخته می شوند، شامل قرص استامینوفن، آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن است.
- در صورتی که دارو های مسکن بر روی تنگی کانال نخاعی پاسخ ندهد. پزشک از داروی دیگر مانند سلکوکسیب (داروی غیر استروئیدی ضد التهاب است) استفاده می کنند.
- در صورتی که شما دچار تنگی کانال ناحیه لومبر هستید و از درد عصب پا رنج می برید. پزشک به تجویز دارو هایی مانند داروهای نوروپاتیک از قبیل گاباپنتین خواهد پرداخت.
- تزریق داروهایی مانند تزریق کورتیکواستروئید یا کورتیزون به همراه داروی بی حسی در کانال نخاعی به منظور کنترل علائم درد

علائم چسبندگی نخاع چیست؟
- درد کمر
- درد و سوزش که از باسن شروع می شود و به پشت ران و تا ساق پا امتداد پیدا می کند. (در مسیر عصب سیاتیک) درد سیاتیک ممکن است در هر دو اندام تحتانی یا فقط در یک اندام تحتانی ایجاد می شود.
- خواب رفتگی، سوزن سوزن شدن، گرفتگی یا کرامپ یا اسپاسم عضلانی و ضعف در اندام تحتانی(پاها)
- از دست دادن احساس در پاها
- گردن درد و خشکی گردن
- ضعف در عضلات پا به طوری که فرد نمی تواند روی پنجه پا راه برود.
- اختلال در کنترل مثانه یا روده
- در موارد شدید، فلج شدن
همچنین بخوانید : درمان چسبندگی های کانال نخاعی
علت چسبندگی بعد از عمل
چسبندگی بعد از عمل جراحی دیسک کمر یا چسبندگی داخل کانال نخاعی امروزه شایع ترین علل درد کمر بیمارانی است. که بعد از عمل جراحی تحت عمل قرار گرفته اند و بعد از عمل درد دارند، این چسبندگی در بیشتر مواقع در سطوحی که دستکاری شده، رخ می دهد و جایگزین توده خارج شده می شود و باعث ایجاد درد هایی با همان شدت درد قبل از عمل یا بیشتر از آن در بیمار می شود.
درد، بی حسی، سوزش و گزگز های پس از جراحی کمر همانطور که گفته شد مربوط به چسبندگی داخل کانال نخاعی است که تا چند ماه و حتی چند سال پس از جراحی در بیمار رخ می دهند، توجه داشته باشید ایجاد چسبندگی سیری پیشرونده دارد و جالب است با گذشت زمان علائم ایجاد شده شدت پیدا می کند و باعث محدودیت های زیادی برای بیمار می شود، چسبندگی یا اصطلاحا فیبروز قسمتی از مسیر ترمیم بافت های داخل کانال نخاع است، پس از ایجاد برش بر روی هر قسمت از بدن مکانیسم ترمیم در آن منطقه فعال می شود و نهایتا منجر به بهبود زخم می گردد که این روند ترمیم در برخی از بیماران به ایجاد بافت های سلولی اضافی در محل جراحی منجر می شود که به بافت اسکار شناخته می شود، در داخل کانال نخاع این توده سلولی، کلافی مانند شبکه تار عنکبوت ایجاد می کند که اصطلاحا به آن چسبندگی می گویند.
خوب است بدانید جراحی باز مهم ترین علت چسبندگی است و پیشگیری از آن باید سعی کرد تا حد امکان جراحی باز صورت نگیرد.
برای آگاهی از علل وعوامل گز گز و بی حسی دست و پا کلیک کنید.
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
آیا تنگی کانال نخاعی لامبار (پایین کمر) قابل درمان است؟
تاریخ انتشار : 1400-04-30تاریخ بروز رسانی : 1400-05-12 -
کمر درد بهبود نیافته بعد از جراحی
تاریخ انتشار : 1394-06-22تاریخ بروز رسانی : 1399-10-13 -
چسبندگی های کانال نخاعی بعد از جراحی کمر
تاریخ انتشار : 1394-11-01تاریخ بروز رسانی : 1399-10-06 -
روشهای درمان تنگی کانال نخاعی
تاریخ انتشار : 1399-10-08تاریخ بروز رسانی : 1399-10-08 -
زمان جراحی باز جهت درمان تنگی کانال نخاعی
تاریخ انتشار : 1402-01-16تاریخ بروز رسانی : 1402-01-26
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .