علت و درمان درد سرشانه
مفصل شانه متحرکترین مفصل در بدن است که شانه را به جلو و عقب حرکت میدهد و همچنین به بازو این امکان را میدهد که در یک مسیر دایرهای و یا رو به بالا و دورشونده از بدن حرکت کند. به علاوه تاندونها بافتهایی هستند که عضلات را به استخوان وصل میکنند. شانه درد از آن انواع بدن درد است که برای بسیاری از افراد به دلایل بسیار متنوعی ایجاد میشود که یکی ازاین دلایل، گره عضلانی سر شانه است.
گرههای عضلانی (Trigger Point) یا نقاط ماشهای، در واقع گرههایی از انقباض عضلات هستند که معمولاً در محل اتصال عصب به فیبرهای ماهیچهای ایجاد میشوند. این گرهها بر اثر آسیب دیدن یا فعالیت بیش از حد در عضله به وجود میآیند و میتوانند باعث ایجاد درد موضعی یا درد انتشاری در مناطقی دور از عضله درگیر شوند. درد نقاط ماشهای، دردی عمیق در عضله است که معمولاً با فشار و انقباض عضله تشدید میشود.
گره های عضلانی می توانند در هر نقطه از بدن وجود داشته باشند؛ اما معمولاً در پشت، شانه ها و گردن شما دیده می شوند. برای درمان گره عضلانی باید به فیزیوتراپیست مراجعه کنید و به مدیریت درد و کنترل علائم این عارضه کمک کرد.
گره عضلانی سرشانه چیست؟
گره عضلانی یا تریگر پوینت نقاطی در نوار ماهیچه اسکلتی هستند که تحریکپذیر بوده و گاهی باعث درد میشوند. این گرهها با لمس پوست کاملاً مشخص هستند. برخی از انواع آن غیرفعال بوده و فقط باعث درد در ناحیه گره میشوند؛ اما برخی دیگر فعال بوده و علائمی در قسمتهای دیگر بدن هم ایجاد میکنند. نقاط ماشه ای دردناک و حساس بوده و گاهی ممکن است درد هفتهها یا ماهها ادامه داشته باشد.
علت ایجاد گره عضلانی سرشانه
دلایل شایع گرههای عضلانی عبارتند از:
- پوزیش نامناسب برای مدت طولانی مدت
- استرس و اضطراب
- فشار بیش از حد توان عضله مثلا در ورزش
- کمبود آب بدن
- عادات غذایی ناسالم
- رژیم غذایی فاقد انواع ویتامینها و مواد معدنی
- نشستن طولانی مدت پشت میز
- سبک زندگی بی تحرک و وضعیت بد بدن
علائم گره عضلانی سرشانه
گره های عضلانی توده ها یا گره های کوچک و حساس هستند. این گره ها گاهی قابل لمس بوده و گاهی نیز پنهان و در عمق عضله وجود دارند و برای احساس کردن آنها باید به شدت به بافت همبند فشار وارد کنید. علائم گره عضلانی سر شانه عبارتند از:
- درد
- سوزش به سمت گردن
- بی حسی یا سوزن سوزن شدن کلی
- احساس درد عصبی
- کاهش دامنه حرکتی
روش تشخیص درد سرشانه بر اثر گره عضلانی
به دلیل اینکه در بیشتر اوقات درد نقاط در محلی دورتر از عضله آسیب دیده حس می شود تشخیص دردهای گره عضلانی مشکل است. درد سرشانه می تواند ناشی از دیسک یا گره عضلانی باشد . با کسب تاریخچه دقیق از بیمار مانند روند به وجود آمدن درد، عوامل کاهنده و افزاینده درد، زمان احساس درد و … می توان اطلاعات مفیدی جهت تشخیص نوع آسیب دریافت نمود. با انجام معاینات بالینی دقیق تر نیز می توان فهمید که آیا اعصاب و یا عروق محیطی نیز در بین عضلات و فشیای آسیب دیده گیر افتاده اند یا خیر؛ زیرا در این صورت بیمار علائمی بسیار نزدیک به دردهای با منشا دیسک گزارش می کند. تست های پاراکلینیکی مانند نوار های عصب و عضله، سونوگرافی عضلانی و ام آر آی نیز می تواند در بررسی دردهای پیچیده کمک کننده باشد.
درمان درد گره عضلانی سرشانه
درمان تزریقی
تزریق مستقیماً در نقاط ماشهای و به منظور کاهش درد انجام میشود. تزریق داخل مفصل شانه ممکن است شامل یک داروی بی حسی موضعی همچون لیدوکائین (گزیلوکایین) یا بوپیواکائین (مارکائین)، ترکیبی از چند داروی بی حسی موضعی، یا فقط کورتیکو استروئید (داروی کورتیزون)، یا کورتیکو استروئید همراه با لیدوکائین باشد. تزریق به نقاط ماشه ای میتواند تأثیر مناسبی داشته باشد؛ ولی تنها زمانی استفاده از این روش توصیه میشود که دیگر روشهای درمانی اجرا شده باشند.
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول
تلفن : 88670088 - 021
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درد مفصل آکرومیوکلاویکولار شانه چگونه بهبود می یابد؟
تاریخ انتشار : 1399-08-18تاریخ بروز رسانی : 1403-06-08 -
سندرم گیر افتادگی شانه چیست و چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-08-07تاریخ بروز رسانی : 1403-06-08 -
تزریق پلاسما به شانه
تاریخ انتشار : 1398-03-25تاریخ بروز رسانی : 1402-06-02 -
اوزون درمانی روشی مؤثر برای درمان درد کتف و شانه
تاریخ انتشار : 1401-08-30تاریخ بروز رسانی : 1403-06-15 -
اگر به شانه درد مبتلا هستید این مطلب را بخوانید
تاریخ انتشار : 1401-05-03تاریخ بروز رسانی : 1402-05-22
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .